A’Pelago Acceleratorin toinen ohjelma käynnistyy – vuoden 2025 haku avattu sinisen talouden liikeideoille

07.10.2024

ABOA ADVEST OY ON A’PELAGO EXPERIENCE AB:N OSAKAS

 

Yrityskiihdyttämö A’Pelago Accelerator tarjoaa ainutlaatuisen kasvumahdollisuuden uudistavan sinisen talouden liikeideoille. Jatkona ohjelman pilottivuoden menestykselle A’Pelago hakee nyt uusia merialueiden kestävää kehitystä edistäviä tai meriluonnon resursseja uudistavasti liiketoiminassaan huomioivia osallistujia vuodelle 2025.

A’Pelagon Accelerator -yrityskiihdyttämö tarjoaa sparrausta ja verkostoitumismahdollisuuksia muun muassa yrityksille, spin-offeille ja startupeille. Mukaan ohjelmaan voivat hakea kaikki, joilla on liikeidea merialueiden kehittämiseksi, esimerkiksi biomateriaalien, kalatalouden, maatalouden ja meriteknologian saralla. Ensimmäisenä vuotenaan A’Pelago Acceleratoriin osallistui kymmenen yritystä.

“A’Pelago Accelator toimii yhteistyössä huippututkimusprofiilien Turun yliopiston Biodifulin ja Åbo Akademin Center of Sustainable Ocean Sciencen kanssa, jonka tutkimusta olen tukenut myös yksityisellä lahjoituksella”, kertoo Timo Ketonen, A’Pelagon perustaja.

Vuonna 2022 toimintansa aloittaneen A’Pelagon tavoitteena on auttaa luomaan kannattavaa liiketoimintaa sinisen talouden saralla. ”Sininen talous (blue economy) merkitsee meriin suoraa ja epäsuorasti liittyvää liiketoimintaa, joka huomioi meriluonnon resurssien käytön ja samalla edistää merialueiden kestävää kehitystä. A’Pelago tekee yhteistyötä muun muassa saaristokuntien ja Åbo Akademin meritutkimuksen kanssa”, sanoo Patrik Anckar, A’Pelagon toinen perustaja. Lisätiedot ja haku Accelerator 2025 -ohjelmaan on nyt auki kiihdyttämön nettisivulla.

 

 

A’Pelago kasvaa ja kehittyy

A’Pelagon toimintaan astui 1. lokakuuta mukaan tapahtuma-alan ammattilainen ja kumppanuuksien kehittäjä Sini Toivonen. Toivosella on vahva tausta isojen ja pienten yritystapahtumien järjestämisessä ja hän tulee vastaamaan A’Pelago Initiative -kokonaisuuden kehittämisestä. A’Pelago Initiative tuo yhteen eri sidosryhmät jakamaan tietoa ja kokemuksia sinisen talouden teemasta. Myös vuonna 2025 järjestetään sekä Winter Camp että loppukesästä A’Pelago Initiative -tapahtuma, jotka tuovat yhteen sinisen talouden vaikuttajia ja asiantuntijoita.

”Odotan innolla mahdollisuutta kehittää A’Pelago Initiativea ja kumppanuuksia! A’Pelagon toiminta on lähellä sydäntäni. Kasvoin meren äärellä Kustavin luonnonkauniissa maisemissa. Haluan, että lapseni saavat tulevaisuudessa nauttia elinvoimaisesta merestä aivan kuten minäkin,” muun muassa Shift-tapahtumaa perustamassa ja tuottamassa ollut Toivonen kertoo.A’Pelagon kiihdyttämön ja tapahtumien rinnalle tuodaan myös uutta toimintaa, kuten vielä tänä vuonna lanseerattava A’Pelago Blue Connect -alusta. Tavoitteena on luoda yhteisöllinen tila, joka yhdistää sinisen talouden toimijat, yrittäjät, sijoittajat ja asiantuntijat sekä mahdollistaa verkostoitumisen ja innovaatioiden kehittämisen tärkeän aiheen ympärillä.

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Alina Sippolainen

Accelerator Lead & Communications

+358 50 917 7170

alina@apelago.fi

Patrik Anckar

Co-founder

+358 50 408 7730

patrik@apelago.fi

Sini Toivonen

Event Producer & Business Partners

+358 40 679 2626

sini@apelago.fi