A’Pelago Initiative 2024 samlar influenser för att främja skärgårdens och havsområdenas livskraft

08.07.2024

ABOA ADVEST OY ÄR DELÄGARE I A’PELAGO EXPERIENCE AB

 

A’PELAGO PRESSMEDDELANDE

KASNÄS 15.-16.8 – A’Pelago Initiative är skärgårdens näringslivsforum, som samlar näringslivsaktörer, forskare och innovatörer samt entreprenörer från skärgården för att diskutera nya lösningar inom hållbar utveckling. Evenemanget är slutsålt.

Skärgårdshavets och världshavens tillstånd har väckt stor oro. Det är nödvändigt att snabbt öka antalet åtgärder med positiv påverkan på havsområdena. Endast offentligt finansierade åtgärder är inte tillräckliga för att återställa och upprätthålla områdets tillstånd. Även samarbete mellan företag och forskare behövs.

A’Pelago Initiative föddes ur behovet av att stärka skärgårdens näringsliv och stödja en hållbar utveckling. ”Vi har samlat toppexperter och innovatörer för att tillsammans skapa en mer hållbar framtid för skärgården. Dessa är nödvändiga för utvecklingen av kommersiella marin-klimatlösningar i Skärgårdshavets område.”, säger Timo Ketonen, medgrundare av A’Pelago.

A’Pelago Initiative är ett forum för alla som vill främja en social, miljömässig och ekonomiskt hållbar utveckling av Skärgårdshavet. Evenemangets tema är ”Reclaim the Sea – Rethink Business”. Programmet inkluderar presentationer av experter, paneldiskussioner och pitcharav A’Pelago Accelerator-programmets start-upföretag.

”Världen följer med intresse utvecklingen av nya finska innovationer och kommersiella aktörer som påverkar hållbar utveckling av havsområden och klimatet i stort. Under de senaste fem åren har den blå ekonomin varit en av de snabbast växande sektorerna för privat finansiering i global jämförelse.’’, säger Alina Sippolainen, A’Pelagos producent. ʻ’Vi är entusiastiska över att Initiativet erbjuder en plats där kunskap och idéer om kommersiella metoder för att förbättra havsområdenas tillstånd kan delas.’’

A’Pelago är ett privatägt företag som är dedikerat till att stödja och främja affärsinitiativ som ökar vitaliteten i skärgårds- och havsområden. I enlighet med företagets mission samlar A’Pelago Initiative aktörer som är inriktade på att påverka Skärgårdshavets tillstånd i Kasnäs den 15-16 augusti. Anmälan till väntelistan eller som medierepresentant är öppen vid apelago.fi

A’Pelago Initiative 2024 i siffror

  • I augusti arrangeras A’Pelago Initiative för andra gången. och etablerar samtidigt sin plats som det ledande affärsevenemanget i skärgården.
  • Evenemanget kommer att samla över 120 deltagare till skärgården, inklusive över 15 talare.
  • https://www.apelago.fi/sv/evenemang/apelago-initiative-2024

A’Pelago Experience

  • Förutom Initiative-evenemangen erbjuder A’Pelago tillsammans med sina skärgårdsföretagarkompanjoner året runt, skräddarsydda möjligheter att arbeta på distans i skärgården, uppleva dess natur och kultur på 15 olika distansarbetsplatser i skärgården.
  • https://www.apelago.fi/sv/apelago-experience

A’Pelago Accelerator

  • Stödjer utvecklingen av tillväxtorienteradestartups vars målsättning är verksamhet med en positiv påverkan på skärgårdshavsområdet och världshaven. Accelerator erbjuder ett coachningsprogram, som inkluderar validering av affärsidéer och stöd för implementering.
  • Första Accelerator-programspiloten genomfördes våren 2024 med 8 startupföretag.
  • https://www.apelago.fi/sv/apelago-accelerator

 

För mer information vänligen kontakta

Timo Ketonen

Medgrundare, A’Pelago
+358 400 831 205

timo@apelago.fi

 

Initiative 2024 – Media Kit

A’Pelago Logos

Bilder från Initiative Evenemang